Hoofd vol plaatjes!

Begeleiding voor beelddenkers

Wie ben ik?


 Het meisje met de vleugels

Er was eens een meisje dat vleugels kreeg, ze groeiden uit haar schouderbladen. 

De buren spraken de ouders er op aan, dat ze die vleugels moesten afknippen, maar de ouders reageerden verbaasd en weigerden.

Een poosje later kwamen de buren er weer op terug: "Als je ze dan niet wil afknippen, laat ze dan in ieder geval kortwieken". Weer weigerden de ouders en gingen de buren met onverrichterzaken weer naar huis.  

Nog enige tijd later kwamen de buren er weer op terug: "Wat doen jullie dat kind aan?"

De ouders zeiden: "We leren haar vliegen". 


Ik ben Marian Malek en geloof dat we allemaal uniek geschapen zijn. Ieder met zijn eigen kenmerken, gaven en talenten. En onder dat laatste wil ik het beelddenken ook zetten, want beelddenken is geen afwijking of ziekte! De grote  diversiteit in wie wij zijn als mensen is toch prachtig? 

Het is mijn wens dat er meer bekendheid en begrip komt voor kinderen en volwassenen die beelddenker zijn, ze hebben namelijk zoveel te bieden! 

Ik heb in mijn gezin ervaren hoe lastig onze talige maatschappij kan zijn voor beelddenkers. Daarom heb ik in 2013  de coach-opleiding beelddenken bij het opleidingsinstituut IkLeerAnders gevolgd en in 2017 heb ik de opleiding tot trainer van de Leren Leren methode gevolgd.

Tijdens het begeleiden van kinderen en volwassenen, ervaar ik elke keer weer dat er iets bijzonders gebeurd als een beelddenker in zijn eigen taal "aangesproken" wordt en mag gaan leren en werken op een manier die bij hem of haar past! 


Tijdens de begeleiding van beelddenkers ontdekte ik dat veel beelddenkers naast een andere manier van denken en leren, ook veel overeenkomsten hebben met psychosociale thema's. Ik ben daarom in 2018 gestart de de 4 jarige opleiding tot psychosociaal therapeut. Ik hoop deze opleiding medio 2022 af te ronden. Naast de coaching kan ik ook aan de slag met thema's die een therapeutische aanpak nodig hebben. Wil je hier meer over lezen, kijk dan op www.levenleven.nl


Geen vleugels die afgeknipt moeten worden, we moeten ze leren vliegen!